Smart Everything Everywhere

România începe colaborarea cu noul Comisar European pentru Economie și Societate Digitală la inițiativa SEE

No comments

România este printre primele state care încep colaborarea cu noua conducere a Comisiei Europene în domeniul economiei digitale. Inițiativa aparține reprezentanților organizației Smart Everything Everywhere (SEE) din România, Dan Nechita și Diana Popp, care au avut în această săptămână o întâlnire de lucru cu Mariya Gabriel, confirmată recent în funcția de Comisar European pentru Economie și Societate Digitală.

Scopul întâlnirii a fost lansarea unei invitații de participare a oficialului european la forumul Digital Romania Industry 4.0 — „Startups în 4.0 Industries”, ce va avea loc în luna noiembrie, la București. Aflat anul acesta la a doua ediție, Forumul este un eveniment la nivel înalt, ce reunește lideri ai sectorului guvernamental și de business, cu scopul de a ancora România pe harta europeană a platformelor pentru digitalizare a industriilor-cheie.

Cei trei au discutat despre potențialul regional al sectorului digital și despre rolul pe care România și Bulgaria îl pot juca, la nivel european, în transformarea digitală a industriilor, economiei și societății. România și Bulgaria au cel mai înalt grad de participare a femeilor pe piața forței de muncă din domeniul IT, fiind un potențial exemplu de bune practici, în contextul eforturilor la nivel european de a crește gradul de interes al fetelor pentru o carieră STEM (Science, technology, engineering & mathematics).

Un alt subiect de interes abordat în cadrul întrevederii, de data aceasta din cauza indicatorilor foarte scăzuți la nivel european, a fost cel al competențelor digitale și al utilizării internetului ca instrument de informare corectă și de promovare a afacerilor de către micii antreprenori.

În timpul vizitei la Bruxelles, reprezentanții SEE au mai avut întrevederi cu Cabinetul Vice Președintelui CE Andrus Ansip, care a participat, în luna aprilie, la București, la o întâlnire cu startup-uri românești de succes, organizată de SEE; cu Cabinetul Vice Președintelui CE Gunther Oettinger; și cu echipele DG-CONNECT, responsabile cu susținerea inovației la nivel european și digitalizarea industriei europene.