Smart Everything Everywhere

TE AȘTEPTĂM LA IMSSB! ~ 8-12 DECEMBRIE 2021 ~

No comments

Care este cea mai căutată oportunitate medicală pentru un student sau pentru un tânăr doctor?
Odată cu apropierea lunii decembrie, Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București sărbătorește ediția aniversară a celui mai apreciat Summit studențesc: IMSSB (International Medical Students’ Summit of Bucharest). Cu o istorie de un sfert de secol, acest eveniment științific, ce va avea loc între 8 și 12 Decembrie 2021, împlinește 5 ani de când s-a extins dincolo de granițe, devenind un Congres Internațional.
Organizat de studenți, pentru studenți și tineri doctori de pretutindeni, acum într-un format hibrid, IMSSB nu mai este doar un Congres, ci o poveste ce merită împărtășită, propulsată de pasiunea pentru știință și caracterizată de inovație. Anul acesta pregătim un concept aparte, deoarece am ales să marcăm ediția aniversară tranziționând doar de această dată de la binecunoscutul IMSCB – Congres, la IMSSB – Summit.
De ce este o oportunitate ce nu trebuie ratată în cariera ta medicală? Ce aducem nou prin formatul de Summit?
Pentru toți cei care doresc să își facă vocea auzită, introducem conceptul de Panels & Roundtables – care creează mediul ideal pentru dezbaterea problemelor de actualitate din sfere medicale și non-medicale, întregind experiența de până acum a evenimentului. Așadar, dacă ai fost întotdeauna o fire comunicativă și orientată spre găsirea soluțiilor, a venit momentul să îți exersezi această abilitate prin discuții deschise, mediate de specialiști în domeniu și desfășurate în format fizic. Iar cele mai bune idei vor fi întrunite la finalul congresului în “The Future Medical Changes”, un rezumat ce va fi înaintat spre Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și spre diverse publicații.
Mai mult, pentru că încurajăm cercetarea încă din primii ani de studenție, le oferim colegilor noștri șansa de a împărtăși un studiu de caz, un review medical sau un studiu original prin oportunitatea de a se înscrie ca On-site Presenter sau Premium On-site Presenter (deci de a fi participant activ) și de a trimite un Abstract.
Programul științific al edițiilor precedente, ce include keynote-uri susținute online și conferințe și workshop-uri interactive, organizate fizic, rămâne valabil. Desigur, vom aduce și de această dată în discuție teme noi, de actualitate, și îți vom oferi șansa de a experimenta câteva dintre cele mai iubite activități ale edițiilor trecute, într-un format mai captivant ca oricând.
Nu ai avut mult contact cu latura clinică? Fie din cauza contextului pandemic, fie pentru că este primul tău an la facultate, workshop-urile inovative în format online de tip Diagnosis reprezintă un prilej foarte bun de a te transpune într-un mediu spitalicesc. Acest concept revoluționar marca IMSSB îți oferă ocazia de a vedea cazuri medicale și de a alege cum vor fi tratați pacienții prezentați, totul din confortul propriei locuințe.
Pentru că vrem să oferim oportunități de dezvoltare pentru toate interesele, avem o gamă largă de evenimente științifice din cele mai variate specialități. Astfel, sunteți bineveniți să vă bucurați de evenimente care variază de la workshop-uri chirurgicale, la activități ce implică aparatură de ultimă generație sau sesiuni care te antrenează pentru o interacțiune optimă cu pacientul.
Medicina este o artă în sine. Din dorința de a aduce cultura cât mai aproape de tânăra generație și de a încuraja participanții să își exprime creativitatea, am conceput și o Expoziției de Artă, cu tema de anul acesta  “A Social Metamorphosis.”
Acestea sunt doar câteva dintre oportunitățile pe care echipa IMSSB le-a pregătit pentru tine. Lista nu se încheie aici, ci continuă pe site-ul www.imscbucharest.com, unde posibilitatea de explorare a evenimentului este mai atractivă și mai la îndemână ca niciodată.
Așadar, alege să te bucuri de surprizele pe care ți le-am pregătit în cadrul acestei ediții speciale a Summit-ului, cu ocazia aniversării celor 5 ani de prezență internațională, și rezervă-ți cât mai rapid un loc la IMSSB.