Smart Everything Everywhere

BEST București anunță cea de-a 10-a ediție a hackatonului BESTEM!

No comments

BEST București anunță cea de-a 10-a ediție a hackatonului BESTEM!

BEST Engineering Marathon (BESTEM) este un eveniment de tip hackathon care se va desfășura anul acesta în mediul online. Acesta adună studenții pasionați de programare, din facultăți tehnice precum Universitatea Politehnică din București, Universitatea București, Academia Tehnică Militară, Universitatea Româno-Americană și Academia de Studii Economice, oferind o experiență inedită prin probele propuse de companii.

 Pe lângă ingeniozitatea și lucrul în echipă, participanților le vor fi testate originalitatea în rezolvarea probei și capacitatea de adaptare în condiții de stres pe tot parcursul celor 24 de ore de competiție. BESTEM va avea loc în perioada 7-8 noiembrie 2020 și are ca scop ghidarea noii generații de studenți către domeniul IT, anul curent aducând o nevoie masivă pentru digitalizarea României.

Această dezvoltare semnificativă este echivalată de dorința și de misiunea noastră de a dezvolta studenți pe plan personal și profesional. Astfel, facilitarea relației dintre studenți și companii se realizează în cadrul BESTEM prin intermediul a 5 probe diversificate. 

Tinerii înscriși în competiție au avut de rezolvat probleme că:  

  • Realizarea unui program de inteligență artificială pentru jocul Bomberman;
  • Construirea unui joc video în care death engine-ul să urmeze instrucțiuni neobișnuite;
  • Realizarea unei soluții pentru gestionarea și reciclarea deșeurilor 

Participarea la competiția BEST Engineering Marathon poate fi atât individuală, cât și alături de unul sau doi prieteni, echipele fiind formate din trei membri. Înscrierea concurenților se poate face direct de pe site-ul competiției, accesând  acest link sau pe pagina de facebook.  

Hackathonul, ajuns la a 10-a ediție, evoluează cu ajutorul feedback-ului, oferit atât de participanți, cât și de companiile implicate.

Companii de renume din domeniul IT precum Accenture, Arggo și Microsoft ne-au oferit încrederea și sprijinul în ultimele 2 ediții ale evenimentului, prin probele propuse și prin mentoratul de care participanții au beneficiat în cadrul hackathonului.

BEST Engineering Marathon se va desfășura online. Pentru că organizația să se asigure că poate oferi o experiență inedită și în siguranță, se vor folosi platforme precum Zoom și Discord, participanții având permanent o echipă de asistență tehnică pregătită să-i îndrume și să-i ajute.

Toți studenții înscriși vor fi selectați în baza CV-ului trimis și a unei probe eliminatorii ce constă într-un test de algoritmică și un quiz. Aceasta etapă a evenimentului va avea loc la finalul înscrierilor, pe 31 octombrie 2020. 

Companiile partenere din acest an sunt: EY, Ubisoft, Accenture, Deloitte Digital și Adobe. 

Înscrierile pentru competiție și alte informații referitoare evenimentului sunt disponibile pe website-ul oficial: http://bestbucuresti.ro/bestem

Despre BEST Bucharest 

Fondată în 1989, în Berlin, BEST —Board of European Students of Technology— este o organizație internațională în continuă dezvoltare. Prezentă și în București încă din 1995, aceasta facilitează comunicarea dintre universitățile tehnice, companiile partenere și studenții implicați în proiectele demarate.

Suntem uniți în BEST România si Republica Moldova, prezenți în 6 orașe — București, Cluj, Iași, Brașov, Timișoara și Chișinău, promovând la nivel național spiritul și dorința de dezvoltare care ne definesc.

BEST este prezentă în 95 de universități din 35 de țări europene. Acoperă astfel peste 60% din țările europene, fapt datorat inițiativei creative și ambițioase de care dau dovadă tinerii în căutare de noi metode prin care să se dezvolte multicultural.

Pentru mai multe detalii puteți accesa site-ul BEST Bucharest sau pagina de Facebook.